perjantai 22. huhtikuuta 2011

Bääsiäismaistatuksen tunnelmia 19.4.2011

Vegaaniliitto, Oikeutta Eläimille -yhdistys, Animalia sekä Maailmankauppa Tasajako viettivät erittäin vilkkaan päivän Keskustorilla Herkullisen bääsiäismaistatuksen merkeissä.

Kuvassa kaurakermaperunat, seitanpaisti sekä pasha.
Pasha, Veganissimon seitanpaisti, Cafe Gopalin kermaperunat, Kahvila Valon reilun kaupan luomukahvi sekä Runsaudensarven veriappelsiinirooibostee upposivat maistelijoiden vatsoihin nopealla tahdilla: viiden tunnin aikana maistelulautasen kävi hakemassa 550 maistelijaa.


Ruoan lisäksi tarjolla oli tietenkin pääsiäisreseptejä ja ihan uusi lammasesite, jossa kerrotaan, miksi lampaanvilla ja -liha kannattaa jättää ostamatta. Lammasesitteen tekstit ovat luettavissa Vegaaniliiton verkkosivuilla. Maistelijoilla oli myös mahdollisuus katsella ja tunnustella erilaisia vaihtoehtoja villalangalle.

Puuvillaa, pellavaa, hamppua, maissia, bambua, kierrätyspullolankaa...
Lammaskin ehti vierailla maistatuksessa ja jakaa lapsille pieniä pääsiäisnamipusseja!
Animalia toi paikalle kanahäkin, jossa asustivat froteiset kanat. Animalian blogista voi lukea vinkkejä eläinystävällisen pääsiäisen viettoon.


Pääsiäispasha
(Ohje muokattu Yrttipurkki maustehyllyssä -blogin reseptistä)

  • 2 dl kauravaniljakastiketta (esim. Oatly)
  • 250 g maustamatonta soijajogurttia
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl sitruunankuorta
  • 1 rkl sukaattia
  • 0,5 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 0,5 dl rusinoita
  • (1-2 rkl sokeria)
  1. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella.
  2. Vatkaa soijajogurtti joukkoon, ja lisää lopuksi muut ainekset. Tarkista makeus sekä kirpeys, ja lisää halutessasi sitruunamehua tai sokeria.
  3. Laita pasha kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua jääkaapissa vähintään yön yli.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti