Kuvassa kaurakermaperunat, seitanpaisti sekä pasha. |
Ruoan lisäksi tarjolla oli tietenkin pääsiäisreseptejä ja ihan uusi lammasesite, jossa kerrotaan, miksi lampaanvilla ja -liha kannattaa jättää ostamatta. Lammasesitteen tekstit ovat luettavissa Vegaaniliiton verkkosivuilla. Maistelijoilla oli myös mahdollisuus katsella ja tunnustella erilaisia vaihtoehtoja villalangalle.
Puuvillaa, pellavaa, hamppua, maissia, bambua, kierrätyspullolankaa... |
Lammaskin ehti vierailla maistatuksessa ja jakaa lapsille pieniä pääsiäisnamipusseja! |
Pääsiäispasha
(Ohje muokattu Yrttipurkki maustehyllyssä -blogin reseptistä)
- 2 dl kauravaniljakastiketta (esim. Oatly)
- 250 g maustamatonta soijajogurttia
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 0,5 tl sitruunankuorta
- 1 rkl sukaattia
- 0,5 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
- 0,5 dl rusinoita
- (1-2 rkl sokeria)
- Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella.
- Vatkaa soijajogurtti joukkoon, ja lisää lopuksi muut ainekset. Tarkista makeus sekä kirpeys, ja lisää halutessasi sitruunamehua tai sokeria.
- Laita pasha kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua jääkaapissa vähintään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti