lauantai 5. marraskuuta 2011

Puoliraaka kokkailuilta

Vegaaniliiton kokkailuilta keräsi toimiston keittiölle kahdeksan kokkailijaa. Koska halusimme valmistaa raakasusheja, ei tällä kertaa keitelty riisiä, vaan tehosekoitettiin cashewpähkinöitä ja kukkakaalia.

Sushit voi valmistaa tuttuun tapaan levittämällä täytteet norilevyn päälle ja rullaamalla se kääröksi

Sushit voi valmistaa myös toisella tavalla eli leikkaamalla norilevy ensin neljään osaan ja täyttämällä sitten pikkuneliöt mieleisillä täytteillä. Tämä on hyvä vinkki vaikka bileisiin, joissa syömisten kokoaminen itse on osa juhlia.

Jatan raikkaat sushit

Lime-cashewtahna
  • 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä (n. 2 dl kuivia)
  • 1 limen mehu
  • 2 tl agavesiirappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • maustepippuria ja suolaa maun mukaan
  • tuoreita yrttejä, kuten kanelibasilikaa ja minttua
  1. Laita cashewpähkinät likoamaan veteen vähintään tuntia ennen kokkailua.
  2. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
Lehtiselleri-melonitäyte
  • 2 varsisellerin vartta
  • n. puolikas verkkomeloni
  • liraus limenmehua
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  1. Leikkaa selleri ja verkkomeloni mahdollisimman hienoksi.
  2. Yhdistä kaikki ainekset.  
Kukkakaali"riisi"
  • kukkakaali
  • pippuria,suolaa ja riisiviinietikkaa maun mukaan
  • (cashewpähkinöitä)
  1. Muhenna kukkakaali tahnaksi tehokkaassa tehosekoittimessa. Voit lisätä joukkoon myös cashewpähkinöitä, jos haluat.
  2. Mausta kukkakaali"riisi".
Muut aineet
  • norilevyjä
  • paprikaa tai muita kasviksia, kuten kurkkua tai avokadoa
  • soijakastiketta

Sushin kokoaminen 
  1. Levitä täytteet ohuelti norilevyn päälle, mutta jätä yläreunasta n. 1 cm paljaaksi.
  2. Kostuta yläreuna ja rullaa napakasti.
  3. Leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.
  4. Dippaa sushipalaa ensin soijakastikkeessa ja syö!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti