keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Hämeenpuiston Puistofiesta

Pitkä rivi, tarkemmin sanottuna puiston mittainen rivi, järjestöjä, yrityksiä ja muita toimijoita vietti sunnuntaipäivän Hämeenpuistossa toimintaansa esitellen ja tuotteitaan myyden Hämeenpuiston ystävien ja I ♥ Tampere – Siisti kaupunki -siisteyskampanjan järjestämässä Puistofiestassa. Puistossa vilisi ihmisiä tutustumassa niin cheerleadereiden pyramideihin, salsatanssijoiden askelkuvioihin kuin meidän papuihimmekin.


Maistatimme tällä kertaa kasvissyöjän perusruokaa eli papuja sekä hummuksen että papusalsan muodossa. Tarjoilimme maistiaiset maissilastulta, jotta vältyimme isolta kasalta roskia. Sekä salsa että hummus saivat suuren määrän kehuja. Toivottavasti papuja vierastavat henkilöt uskaltavat nyt kokata papuja myös omissa keittiöissään!

Anton jakaa maistiaisia
Maistiaisten lisäksi teltallamme sai osallistua papuvisaan. Telttamme ja viereisen lehmuksen väliin oli viritetty kaksitoista pussia erilaisia papuja, joille piti löytää oikeat nimet vastauslomakkeesta löytyvästä listasta.


Tunnistatko sinä, mikä seuraavista pavuista on mikäkin? Kuvista löytyvät niin adukipapu, herne, härkäpapu, kidneypapu, kikherne, mustapapu, pintopapu, punainen linssi, soijapapu, vahapapu, valkoinen papu ja vihreä linssi. Kuvat voi klikata isommiksi, jotta tunnistaminen käy helpommin! Oikeat vastaukset löydät tämän blogikirjoituksen lopusta.




Puistofiestan tyypit kävivät kuvaamassa jokaisella kojulla, ja tässä on Vegaaniliiton esittely. Jos video ei toimi, voi sen katsoa YouTubessa. Muihin tapahtumassa kuvattuihin videoihin voi tutustua Puistofiestan kanavalla.




Hummus
  • 2 dl keitettyjä luomukikherneitä
  • 2 tl luomutahinia
  • 2 tl luomusitruunamehua
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 0,5 rkl kuivattua luomupersiljaa
  • 2 rkl luomu neitsytoliiviöljyä
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 tl kristallisuolaa
  1. Sekoita ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  2. Lisää öljyä ja vettä maun mukaan.
  3. Tarjoile leivän päällä, kastikkeena tai lisukkeena.
Papusalsa
  • 1 l keitettyha luomukidneypapuja
 Marinadi
  • 2 tl kristallisuolaa
  • 0,75 tl luomutäysruokosokeria
  • 1,5 tl luomumustapippurirouhetta
  • 2 rkl kuivattua luomubasilikaa
  • 0,75 tl jauhettua cayennepippuria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 3 murskattua luomuvalkosipulinkynttä
  • puolikas luomupunasipuli
  • 1 rkl luomuomenaviinietikkaa
  • 2 dl rypsiöljyä
Kastike
  • 1 prk luomutomaattimurskaa
  • 60 g luomutomaattipyrettä
  • 3 rkl kuivattua luomubasilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl raakaruokosokeria
  • 1 tl merisuolaa
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään hyvin ja kaada papujen päälle. Sekoita marinadi ja pavut ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan.
  2. Valmista kastike mittaamalla ainekset kattilaan. Kuumenna muutaman minuutin ajan.
  3. Sekoita kastike marinoitujen papujen sekaan.
  4. Tarjoile esimerkiksi nachojen tai tortillalettujen kanssa, pastan tai perunoiden kastikkeena tai sellaisenaan alkupalana tai lisukkeena.

Papuvisan vastaukset vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas: Valkoinen papu, punainen linssi, soijapapu, mustapapu, adukipapu, vahapapu, herne, kikherne, vihreä linssi, pintopapu, härkäpapu ja kidneypapu.

2 kommenttia:

  1. Tuli muuten hyvää hummusta, testasin!

    Mikko

    VastaaPoista
  2. Hyvä juttu, Mikko! Hummus on kyllä yksi kivoimmista keksinnöistä, mitä tulee papuihin :)

    VastaaPoista