tiistai 18. joulukuuta 2012

Piparkakkutaloilta


Vietimme vuoden viimeisen kokkailuillan rakennellen piparkakkutaloja. Ajanpuutteen vuoksi käytimme valmista, Fria-merkkistä piparkakkutaikinaa, joka osoittautui oikein hyväksi materiaaliksi raksahommiin. Frian taikina sopii myös keliaakikoille, joten siitä on iloa ihan kaikille!


Piparkakkutalon koristeluun voi käyttää monenlaisia juttuja:



Jos haluat piparkakkutaloosi ikkunat tai vaikka lasioven, voit valmistaa sellaisen helposti hedelmäsokerista. Hedelmäsokeri ei ruskistu samoin kuin tavallinen sokeri, joten siitä saa aikaiseksi läpinäkyvän ja kauniin ikkunan.


Sokeri-ikkunat
  • Aseta piparkakkutalon seinät leivinpaperin päälle.
  • Sulata hedelmäsokeri kattilassa.
  • Annostele sokeria lusikalla ikkuna-aukkoihin ohuen ohut kerros.
  • Anna sokeri-ikkunan jähmettyä vähintään viisi minuuttia ennen kuin kokoat piparkakkutalon.


Jos sokeria jää jäljelle, voit tiputella sitä pieninä tippoina leivinpaperin päälle. Näin saat aikaan kauniita pisarakoristeita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti