sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Helppo konsti vähentää ruokahävikkiä


Tällä viikolla on vietetty Kuluttajaliiton masinoimaa Hävikkiviikkoa. Hävikkiviikon tarkoituksena on antaa kuluttajille tietoa siitä, miten paljon ruokaa ostetaan lähes suoraan kaatopaikoille kuljetettavaksi ja millä eri tavoilla ruokahävikkiä voidaan pienentää.


Tampereella Ruokkikaa nälkäiset järjesti viikon teeman mukaisen pienen tapahtuman Pääkirjasto Metsossa, jossa Vegaaniliittokin oli mukana. Tietokirjailija Päivi Mattila luennoi aiheesta Ruoka ja ympäristö. Videoimme luennon, ja kunhan saamme sen editoitua, sen voi katsella YouTubesta. Lisäämme videon myös tänne blogiin.


Jaoimme tapahtumassa vinon pinon kasvisruokaesitteitä infopöydän luokse saapuneille kiinnostuneille. Lisäksi esittelimme hyvin konkreettista tapaa, jolla yksilötasolla voi vaikuttaa globaaliin ruokahävikkiin.


Jos omalta lautaselta löytyy eläinperäisiä ruoka-aineita, kuluu lautasellisen valmistamiseen paljon enemmän ruokaa kuin mitä lautaselta löytyykään. Jotta eläimet tuottaisivat lihaa, maitoa ja kananmunia, täytyy niille syöttää moninkertainen määrä ruokaa, kuten soijaa ja viljoja. Onkin järkevämpää syödä soijat ja viljat itse kuin kierrättää ne eläinten kautta.

Vegaaniliitto suositteleekin vaihtamaan eläinperäiset tuotteet vastaaviin herkullisiin ja monipuolisiin vaihtoehtoihin, joita kaupat ovat pullollaan! Toki myös suosittelemme ostamaan ruokaa kohtuudella ja kulutuksen mukaan, jotta ruokaa ei tarvitse heittää roskiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti