![]() |
| Maisteluennätys meni munkkimaistatuksessa rikki, sillä munkin nappasi mukaansa 650 maistelijaa! |
Rasvakattilat? Kyllä! Paistoimme munkit maistatusteltassa, joten maistelijat saivat munkit niin tuoreina kuin olla voi! Vaikka maistatusteltalle joutui hieman jonottamaan, oli vaiva sen arvoinen, sillä mikään ei voita juuri uppopaistettua ja sokeroitua munkkia.
| Munkit odottamassa lämpimään pataan pääsemistä. |
![]() |
| Kuuma kylpy |
Munkin seuralaiseksi tarjosimme jääteeksi valmistettua hedelmähauduketta. Jääteetä on helppo tehdä itse: Sitä varten haudutetaan hyvä määrä itselle mieluista teetä. Ensin tee maustetaan sokerilla ja jäähdytetään, sitten kylmennetään jääkaapissa ja tarjoillaan kylmänä jääpalojen kera.
Oikein iloista vappua kaikille!
Vappumunkit (Ohje: kamomillankonditoria.blogspot.com)
- 2,5 dl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
- 25 g hiivaa
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 50 g vegaanista margariinia
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- Paistamiseen rypsiölyä
- Sokeroimiseen sokeria
- Lisäksi tarvitset kattilan ja sille kannen, reikäkauhan sekä talouspaperia
- Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi ja sekoita sen joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.
- Sekoita taikinan joukkoon puolet vehnäjauhoista ja huoneenlömpöinen margariini. Vaivaa taikinan joukkoon niin paljon vehnäjauhoja, että taikina on kimmoisaa eikä tartu enää käsiin. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina uudelleen ja muotoile haluamasi mallisiksi munkeiksi. Suosittelen tekemään rinkeleitä, sillä ne paistuvat pyöreitä munkkeja helpommin kypsiksi myös sisäpuoleltaan. Anna munkkien vielä kohota.
- Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Suosittelen käyttämään lämpömittaria, mutta lämpötilan voi testata myös taikinalla: Tiputa pieni pala taikinaa öljyyn. Jos se ruskistuu minuutissa kauniin väriseksi, on öljy tarpeeksi kuumaa.
- Nosta muutama munkki kerrallaan öljyyn kypsymään. Käännä munkki reikäkauhalla, kun se on alapuoleltaan kauniin ruskea. (Pyöreät munkit kääntyvät itsestään, kun ovat alapuoleltaan tarpeeksi kypsiä.)
- Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Sokeroi munkit, kun ne ovat vielä lämpimiä. Jos aiot pakastaa munkkeja, niin sokeroi ne vasta sulattamisen jälkeen.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti