Reseptien pohdinnan kehittyessä huomasimme että ainekset tuntuivat tulevan lähimetsistä: sienipiirakka, mustikkaiset keksit, karjalanpiirakat ja pakurijuomat antoivat päivälle teeman kuin itsestään. Maanläheisen yksinkertaiset raaka-aineet sekä maan ja metsien antimet toivat mieliin 50-luvun, pellavaliinat ja Tapio Rautavaaran. Syntyi Ravintola Wanhat ewäät.
Mamsellit, kisällit ja muut iloiset vapaaehtoiset muuttivat Maailmankauppa Tasajaon jo valmiiksi kodikkaat tilat ihastuttavaksi pikku tuparavintolaksi jossa retrokuosit ja päivän henkeen sopiva musiikki loivat käsinkosketeltavan lämpimän tunnelman.
Osalle ravintolapäivät ja ruoan teko isommallekin joukolle olivat tuttua puuhaa ja osa taas pääsi siinä sivussa opettelemaan tällaisen isomman ruokatapahtuman järjestämistä. “Emme varmaan yksin osaisi olla yhtä tehokkaita kuin te” -kehui yksi uusista järjestäjistä konkari-Anettea.
Konkareiden tietotaidon lisäksi mukana oli aimo annos innovatiivisuutta, kuten hyvissä tapahtumissa aina. Pakuripohjaiset juomat loivat sillan vanhan ja uuden välille ja maustetut härkäpavut saivat entisen härkisten inhoajankin muuttamaan mieltään.
Pakurilatte sai monen skeptikon kulmakarvan kohoamaan. Onneksi ravintolapäivän kävijöissä on keskimäärin enemmän ennakkoluulottomuutta liikkeellä ja latet myivät itsensä loppuun hyvissä ajoin ennen sulkemisaikaa.
Kaiken kaikkiaan aivan mahtava päivä joka onnistui yli odotusten. Hyvä mieli jäi kotiin asti ja jatkunee hyvin alkavana viikkona!
Miljoonat kiitokset kaikille tekemisessä mukana oleville, sekä aina yhtä avokätiselle Runsaudensarvelle tärkeästä tuesta! Tapahtuman tuotto, jota kertyi 274,90 euroa, menevät vastaperustetulle latvialaiselle eläinoikeusjärjestölle, joten kiitos asiakkaillemme myös heidän puolestaan! Kiitos myös Kamomillan konditoria -blogille makoisien spelttikeksien ohjeesta!
Nähdään taas seuraavassa tapahtumassa!
Kaalikeitto (noin 3 litraa)
- ¼ punakaalia
- 1,5 keskikokoista sipulia
- 0,5 dl lehtikaalia
- 2 rkl timjamia
- 2 tl tilliä
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- 1 tl nokkosta
- Pilko osa sipuleista pieneksi, osa renkaiksi.
- Pilko osa kaalia pieniksi, osa isommiksi paloiksi
- Kiehauta vesi lisää timjami, tilli, nokkonen, ripaus suolaa ja ripaus mustapipuria ja anna hautua 10-20 min.
- Kuullota öljyssä ja pienessä määrässä suolaa: sipulia, kaalia ja lehtikaalia, kaikkia erikseen. Pane hetkeksi sivuun kunnes mausteliemi on valmista.
- Lisää pieneksi pilkotut sipulit ja kaikki punakaalit mausteliemeen.
- Hauduta 30–60 min ja tarkista välillä maku.
- Lisää lopuksi lehtikaali n. 5 min. ennen kun keitto on valmista.
- Tarjoile marinoitujen härkäpapujen ja sipulirenkaiden kera.
Marinoidut härkäpavut
- 3 dl kuivattuja härkäpapuja
- cayennepippuria
- tomaattipyrettä
- oliiviöljyä
- suolaa
- (omena)viinietikkaa
- (savu)paprikajauhetta
- mustapippuria
- kuivattua basilikaa
- (sokeria)
- Liota papuja yön yli. Huuhtele kylmällä vedellä ja keitä, kunnes pehmeitä. Keitettäessä poista pinnalle alussa muodostuva paksumpi vaahto. Huuhtele hyvin.
- Tee marinadi ja kaada papujen sekaan. Tarkista maku. Marinadi saa olla voimakas, jotta se maustaa pavut riittävästi. Sekoita ja jätä pavut marinoitumaan jääkaappiin seuraavaan päivään.
- Tarjoile keittoon lisättynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti