maanantai 18. helmikuuta 2013

Ystävänpäivän sydämellinen maistatus

Ilahduttaaksemme tamperelaisia eläinten ystäviä leivoimme Vegaaniliiton ja Faunan aktiivien voimin herkullisia maistiaisia jaettavaksi Runsaudensarvi-kaupassa kaupungin sydämessä.



Valloittavan raikkaat sitruunakuppikakut keräsivät ihastuneita mmm-äännähdyksiä maistelijoilta ja minttusuklaamoussella päällystetyihin suklaakakkuihin tuli himo myös tekijöillä ja toimiston väelläkin. Reseptit lähtivät jakoon heti kun asiakkaat saivat tätä herkkua. Kutakuinkin gluteenittomia keksejä puolestaan kehuttiin keveiksi ja maistuviksi. Niihin upotetut appelsiinisuklaapalat antoivat kekseille miellyttävän makusäväyksen joka yllätti maistajat.

Meillä tekijöillä oli hauskaa leivonnaisia tehdessä ja paras palaute on aina ihmisten aito kiinnostus vegaanista ruokaa kohtaan. Järjestöt saivat myös ansaittua huomiota ja luulenpa että saimme jälleen muutaman potentiaalisen vapaaehtoisen mukaan toimintaan, sekä kiintoisan uuden yhteistyökumppanin!

Oli ilo tehdä yhteistyötä niin Kamomillan konditorian, Runsaudensarven, kuin myös faunalaisten kanssa!
Sitruunakuppikakut
(Resepti muokattu kirjasta Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero: Vegan Cupcakes Take Over the World)
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl sokeria
  • 0,75 dl soijajogurttia
  • 1 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 0,75 dl sitruunamehua
  • 1 rkl sitruunankuorta
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0, 25 tl suolaa
Kuorrute:
  • 1,25 dl margariinia
  • 4-5 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sitruunankuorta
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita nesteet ja kuivat ainekset omissa kulhoissaan.
  3. Sekoita jauhot nesteisiin.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin.
  5. Paista n.18 minuuttia.
  6. Valmista kuorrute vatkaamalla margariini ja osa tomusokerista. Lisää loput ainekset ja tomusokeria kunnes kuorrute tuntuu kuohkealta ja sopivalta.
  7. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut.
Appelsiinisuklaa-mantelikeksit (gluteeniton)
  • 2 dl täysjyväriisijauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl quinoajauhoja
  • 0,5 dl maissijauhoja
  • 0,75 tl ruokasoodaa
  • 1 dl mascobado- tai fariinisokeria)
  • 0,5 dl öljyä
  • 50 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 1 tl psylliumia
  • 100 g maidotonta appelsiinisuklaata

  1. Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja laita uuni kuumenemaan 190 C-asteeseen.
  2. Mittaa riisi-, manteli-, quinoa- ja maissijauhot sekä ruokasooda kulhoon.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa mascobadosokeri, öljy, margariini, vaniljajauhe, suola, soijamaito ja psyllium. Ei haittaa, vaikka margariini ei sekoittuisikaan nesteiden sekaan tasaisesti.
  4. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.
  5. Sekoita kaikki ainekset ja vatkaa tehosekoittimella minuutin verran.
  6. Nosta jäätelökauhalla tai lusikalla uunipelleille n. 14 kasaa ja paina niitä sormilla hieman litteämmiksi.
  7. Paista keksejä yksi pellillinen kerrallaan esilämmitetyssä uunissa n. 10 minuuttia eli kunnes keksien reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä uunipellillä kymmenen minuuttia ennen niiden siirtämistä, sillä ne ovat uunista tullessaan hyvin pehmeitä, mutta jähmettyvät sittemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti