maanantai 2. kesäkuuta 2014

Muffinsseja Mahdollisuuksien torilla


Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori järjestettiin jälleen helatorstaina Väinö Linnan aukiolla ja Työväenmuseo Werstaalla. Tällä kertaa ilma oli hurjan sateinen, mutta mieliala torilla oli silti iloinen. Mikäpäs siinä ollessa, kun tarjolla oli mukavaa tekemistä, hyvää syömistä ja svengaavaa musiikkia.


Meidän teltallamme saivat kaikki halukkaat koristella muffinssin. Koristelijat saivat valita muffinssille pohjan, kuorrutteen ja koristeet, ja sen jälkeen muffinssin sai tietysti syödä. Monenlaisia luomuksia teltallamme sitten syntyikin!


Vaniljamuffinssi, 12 kpl
  • 2,5 dl kaura-, soija- tai riisimaitoa
  • 0,75 dl öljyä
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja levitä paperivuoat muffinssipellin koloihin. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä uunissa leviämättömiä amerikan-, italian-, silikoni- tai foliovuokia.
  2. Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vanilja.
  3. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen sekaan ja sekoita jauhot taikinan joukkoon.
  4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 20 minuuttia.

Gluteenittomat suklaamuffinssit, 12 kpl
  • 2,5 dl soija-, riisi- tai kookosmaitoa
  • 0,75 dl öljyä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • 0,25 tl ksantaania
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Viljatuotteen vaalea)
  • 1,25 tl leivinjauhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja levitä paperivuoat muffinssipellin koloihin. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä uunissa leviämättömiä amerikan-, italian-, silikoni- tai foliovuokia.
  2. Sekoita soijamaito, öljy, fariinisokeri, kaakaojauhe, suola ja vanilja.
  3. Sekoita ksantaani ja leivinjauhe jauhoseoksen sekaan ja sekoita jauhot taikinan joukkoon.
  4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 20 minuuttia.

Vaniljakuorrute
  • 100 g vegaanista margariinia (esim. sininen Keiju)
  • 5 dl tomusokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl soija- tai muuta kasvimaitoa
  1. Vaahdota margariini ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella.
  2. Lisää loput aineet ja vaahdota kuohkeaksi.
  3. Käytä täysin jäähtyneiden muffinssien kuorruttamiseen.
Suklaakuorrutetta saat, kun sekoitat kuorrutteen muiden aineiden sekaan 0,5 dl kaakaojauhetta.

Kinuskikuorrutteeseen käytettiin muiden aineiden lisäksi 1 dl fariinisokeria, joka sekoitettiin kuumennettuun kasvimaitoon ensin liukenemaan kymmeneksi minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti