Vihreä viikko alkoi
maanantaina 2.6. Tammelantorilla iloisissa merkeissä.
Ympäristötorilla värikkäät kojut, yritykset ja yhdistykset,
tanssijat ja musiikki täyttivät aurinkoisen päivän. Kävijöitä
riitti reilusti loppuminuuteille asti.
Vegaaniliiton iso
vihreä-valkoinen teltta jätettiin tänä kauniina päivänä
seinittä ja kolmelle seinustalle tuli runsain mitoin toimintaa:
Luonto-Liitto piti ihanaa aistipistettä, ja Pajumaja ja
Runsaudensarvi tarjosivat yltäkylläisen, värikkään keitaan jossa
ekologiset lastentuotteet ja luomuherkut tulivat tutuiksi.
Vegaaniliiton maistatuspiste tarjosi makeaa ja suolaista
ohikulkijoille reseptien ja hyvin vinkkien kera.
Meidän yhteisteltassa haisteltiin ja maisteltiin |
Maistiaisksi
tarjosimme grillikauden alkuun sopivasti talonpojanmakkaroita ja
chorizo-makkaroita.
Useimmat
kommentoivat makkaroiden maittavuutta ja yllättyneitä 'tämähän
maistuu kyllä ihan lihalle' -lauseita kuului usein. Taisi siis
maistua perinteisemmällekin grillaajalle! Jaettuja uutuuksia löytyy
mm. Runsaudensarvesta, suosittelemme visiittiä grillituotteiden
superkylmähyllylle, osoitteeseen Aleksanterinkatu 30.
Satu puolestaan oli
jälleen ihastuttanut maistiaisten saajia muffinsseilla jotka
katosivat kehujen kera kiinnostuneisiin suihin. Kesäleipojille
jaettiin kymmenittäin reseptivihkosia ja Kamomillan konditorian
nettisivuosoitteita. Makeannälkä tuli tyydytettyä kahdella eri
makuvaihtoehdolla: banaani-suklaalla sekä
kaardemumma-inkivääri-mustikalla!
Banaani-suklaamuffinsseja munattomaan herkutteluun |
Banaani-suklaamuffinssit,
12 kpl
2 banaania
1 dl vettä
1 dl öljyä
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1/8 tl
vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
0,5 dl
kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
- Laita uuni
kuumenemaan 190 asteeseen ja vuoraa muffinssipelti paperisilla
muffinssivuoilla. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä
uunissa leviämättömiä amerikan-, silikoni-, italian- tai
foliovuokia, jotta muffinssit eivät leviä paistettaessa
rumannäköisiksi.
- Soseuta banaani ja
sekoita sen kanssa vesi, öljy, sokeri, suola, vanilja ja
kaakaojauhe.
- Sekoita
leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja sekoita jauhot sitten taikinaan.
- Jaa taikina
vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 20 minuuttia.
Kardemumma-inkivääri-mustikkamuffinssit,
12 kpl
2 dl mustikoita
1 dl vettä
1 dl öljyä
2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1/8 tl
vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja
- Laita uuni
kuumenemaan 190 asteeseen ja vuoraa muffinssipelti paperisilla
muffinssivuoilla. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä
uunissa leviämättömiä amerikan-, silikoni-, italian- tai
foliovuokia, jotta muffinssit eivät leviä paistettaessa
rumannäköisiksi.
- Soseuta mustikat
esim. sauvasekoittimella. Lisää niiden joukkoon vesi, öljy,
sokeri, suola, vanilja, kardemumma ja inkivääri.
- Sekoita
leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen sekaan ja sekoita jauhot
sitten taikinaan.
- Jaa taikina
vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 20 minuuttia.
Lisää ohjeita
Kamomillan konditoriasta
Yli kolmesataa
ihmistä sai maistiaisia pisteellämme. Lukuisat ohikulkijat jäivät
kyselemään lisävinkkejä, kertomaan kokemuksistaan ja tutustumaan
reseptiesitteisiimme.
Vihreä viikko
jatkuu koko viikon. Sunnuntaina suuntaamme samoissa tunnelmissa
kesäiseen Arboretumiin piknikkeilemään. Lisää kuvia siitä
sitten myöhemmin, loppuviikosta on tulossa kuuma!
Telttamme oli varmasti torin värikkäin! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti