sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Mättöleipäpiknik ja vegaanikakkupäivä


Ihana kesäinen lauantai kutsui Pyynikin rantaan mättöleipäpiknikille ja maailmanlaajuista vegaanikakkupäivää viettämään. Kuinka ollakaan, taivas ratkesi satamaan saapuessamme paikalle. Hetken aikaa sateessa seisoskeltuamme ja sateenvarjoista huolimatta yltäpäältä kastuneina päätimme siirtää piknikin sisätiloihin toimistolle.

 

Toimiston pöytä täyttyikin ihan valtavasta määrästä leipää, täytteitä ja täytekakkuja! Kaikki ei edes näy kuvassa.

 

Tarkoituksena oli mättää naamariin leipiä supervaltavilla, -monipuolisilla ja -maukkailla täytteillä. Pöydästä löytyi muun muassa kaikenlaisia levitteitä paputahnoista ja hummuksista pähkinätahnoihin, villiyrttipestoon ja tomaattitahnaan sekä valmistuotteisiin, kuten Tartex-tahnoihin ja Plamil-majoneeseihin, tuoreita vihanneksia, kuten salaattia, tomaattia, paprikaa ja avomaan kurkkua sekä soijaleikkeitä, seitanpihvejä, -leikkeleitä ja -makkaroita, suolakurkkuja sekä soijajuustoa. Kakkuosastolla oli suklaa-vadelmatäytekakkua, gluteenitonta mansikka-vadelma-soijatuorejuustosoijavispitäytekakkua, mutakakkua ja mansikkaista raakakakkua.

Tässä hieman koostetta parista mättöleivästä:

Tämän kuvan leivän täyttämiseen kului aikaa noin puoli tuntia – syömiseen kului aikaa vieläkin enemmän.

Melkein valmista! Enää noin kolmen tavallisen leivän verran syötävää jäljellä.
Välissä on näköjään pitänyt vähentää vaatetustakin.

Omnomnom-NOM!!!
Tehtiin pikniksyömingeillä muutakin! Kaikki halukkaat saivat osallistua Särkänniemen delfinaariota koskevaan kuvakampanjaan, jossa vaaditaan vapautta delfiineille.


Kaikki kuvamme löytyvät Facebook-sivultamme tätä linkkiä klikkaamalla. Osallistu sinäkin kampanjaan! Ohjeet löydät täältä: oikeuttaelaimille.net/uutisia-ja-ajankohtaista/ota-kantaa-delfiinien-puolesta

Kaikki täysi-ikäiset tamperelaiset voivat allekirjoittaa kuntalaisaloitteen, jolla halutaan kaupunki selvittämään, mitä Särkänniemen delfinaariolle tehdään. Aloite löytyy täältä: www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/803

Tykkää myös kampanjan Facebook-sivusta! Kuntalaisaloite: Särkänniemen delfinaario historiaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti