sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Tapaskokkailuilta 22.3.2011

Espanjalaisherkkuja kokkailtiin valkosipulisissa tunnelmissa kahdeksan hengen porukalla. Kokkailun alussa pöytä oli täynnä paprikoita, perunoita, tomaattia ja valkosipulia. Kokkailujen loputtua lautasilta löytyi tällainen setti:

Nam!

Jälkiruokaosasto näytti puolestaan tältä:

Churrojen dippaamista suklaasoosiin

Leivitettyihin munakoisoihin tarvitset munakoison lisäksi vehnäjauhoja, suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Viipaloi munakoisot noin senttimetrin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita vehnäjauhoista ja mausteista seos. Kuumenna oliiviöljy kuumaksi paistinpannulla, kasta munakoisosiivut jauhoseoksessa ja paista kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

Aioli valmistuu valkosipulista, oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta, jotka soseutetaan joko morttelissa tai tehosekoittimessa vaaleaksi, paksuhkoksi tahnaksi. Aoli tarjoillaan patongin tai paahtoleivän kaverina.

Ryppyperunoita varten tarvitset perunoita, vettä ja ison määrän suolaa. Harjaa perunat, laita ne kattilaan ja lisää vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Mittaa sekaan desilitra tai pari suolaa yhtä vesilitraa kohden. Keitä perunat kypsiksi.

Ihanan salaatin voit tehdä tuoreesta basilikasta ja tomaattisiivuista, jotka kootaan kerroksittain tarjoiluastiaan. Kerrosten väliin ripotellaan suolaa ja mustapippuria. Lopuksi salaatin päälle pirskotellaan oliiviöljyä.

Moho
  • Kokonaisen valkosipulin kynnet kuorittuna
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 paprikaa pilkottuna
  1. Mittaa valkosipuli ja mausteet tehosekoittimeen. Lisää oliiviöljy ja sekoita tahnaksi.
  2. Lisää paprikat ja sekoita tahnaksi. Lisää oliiviöljyä, mikäli moho on liian paksua.

Munkkien tapaisille, mutta rapeammille ja ohuemmille jälkkärichurroille löydät reseptin Dinan maailmasta: dinanmaailma.blogspot.com/2011/01/churrot.html Dippauskastikkeen voi tehdä Dinan maailman tyyliin suklaasta ja soijamaidosta, mutta soijamaidon tilalla voi käyttää myös muita kasvimaitoja tai kasvikermoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti