Kahdeksan henkeä kokoontui toimistolle vatkaamaan lättyaineksia ja pilkkomaan niille täytteitä! Tarjolla oli kolmenlaisesta eri taikinasta tehtyjä lättyjä eli "tavallisia" vehnäjauholättyjä, gluteenittomia riisi-tattarilättyjä sekä banaanista valmistettuja raakalättyjä. Täytteitäkin oli monen montaa sorttia, esimerkiksi todella herkullista omena-raparperi-karviais-chilihilloa, kauravispiä, mustikoita, marinoitua kyssäkaalia, hummusta ja papusalaattia. Nami nami!
Lätyt (Ohje Kamomillan konditoriasta)
- 2 dl kauramaitoa
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl öljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl vissyä
- Paistamiseen vegaanista margariinia tai rypsiöljyä
- Sekoita suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot soijamaidon joukkoon. Lisää viimeisenä vissy.
- Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lättytaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lättytaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lätty ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta.
- Tarjoile tuoreiden marjojen, hillon, sokerin, soija- tai kaurajäätelön, soijakermavaahdon tai minkä nyt keksitkään kanssa.
Raakalättyjä varten tarvitset kuivurin, mutta muuten niiden valmistaminen on yksinkertaista. Soseuta banaani ja mausta se sitruunamehulla, vaniljalla ja esimerkiksi kanelilla. Levitä taikina leivinpaperin päälle kuivuriin ja anna kuivua yli yön. Raakalätyt saapuivat Lättyiltaan raakalättykuriirin matkassa, sillä emme olisi ehtineet tehdä niitä parin tunnin kokkailujen aikana.
Gluteenittomat lätyt paistuivat kauniin ruskeiksi. |
Uudenlainen lättykokemus ovat banaaneista tehdyt raakalätyt! |
Papusalaatti syntyy kikherneistä ja kidneypavuista, tomaattipyreestä, omenaviinietikasta, valkosipulista ja sipulista. Maistele ja lisää suolaa ja muita mausteita maun mukaan. |
Kestosuosikki hummus syntyy kikherneistä, valkosipulista, tahinista, jeerasta, suolasta ja oliiviöljystä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti