Etana, possu ja toukka – taikakaverukset. |
Tässä syntyy monenvärisiä taideteoksia. |
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 dl suolaa
- 3 dl vettä
- Sekoita ensin vehnäjauhot ja suola.
- Lisää sekaan vesi ja vaivaa tasaiseksi ja kiinteäksi.
- Jos haluat, voit värjätä taikataikinan elintarvikeväreillä.
- Muotoile taikataikina haluamasi mallisiksi kuvioiksi ja anna kuivua huoneilmassa joitakin päiviä. Voit kovettaa taikataikinaesineet myös paistamalla niitä uunissa 125 asteessa noin tunnin ajan.
Porkkanasämpylät (n. 30 kpl)
Aloita porkkanasämpylöiden teko raastamalla kolme porkkanaa. |
Lämmitä puoli litraa vettä kädenlämpöiseksi ja murenna siihen puolikas hiiva. |
Sekoita joukkoon puoli teelusikallista suolaa, ripaus sokeria ja kaksi desilitraa neljän viljan hiutaleita. |
Sekoita taikinaan myös porkkanaraaste. |
Lisää taikinaan viisi desilitraa vehnäjauhoja ja sekoita. |
Kaada taikinan sekaan puoli desilitraa öljyä ja sekoita sekin hyvin. |
Lisää jauhoja vähitellen vaivaamalla taikinaa käsin. |
Kädet saattavat tulla taikinan teossa hieman möykkyisiksi. Jatka vaivaamista ja lisää jauhoja niin paljon... |
...että taikina on kimmoisaa, eikä enää tartu sormiin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota puolisen tuntia. |
Muotoile sämpylöiksi, ripottele pinnalle siemeniä ja anna kohota sen aikaa, kun uuni lämpiää 225 asteeseen. Paista 10–12 minuuttia eli kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. |
Halkaise valmiit sämpylät, voitele margariinilla, asettele päälle kurkku- ja tomaattisiivuja ja syö vaikkapa kauramaidon kera. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti