| Etana, possu ja toukka – taikakaverukset. |
| Tässä syntyy monenvärisiä taideteoksia. |
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 dl suolaa
- 3 dl vettä
- Sekoita ensin vehnäjauhot ja suola.
- Lisää sekaan vesi ja vaivaa tasaiseksi ja kiinteäksi.
- Jos haluat, voit värjätä taikataikinan elintarvikeväreillä.
- Muotoile taikataikina haluamasi mallisiksi kuvioiksi ja anna kuivua huoneilmassa joitakin päiviä. Voit kovettaa taikataikinaesineet myös paistamalla niitä uunissa 125 asteessa noin tunnin ajan.
Porkkanasämpylät (n. 30 kpl)
| Aloita porkkanasämpylöiden teko raastamalla kolme porkkanaa. |
| Lämmitä puoli litraa vettä kädenlämpöiseksi ja murenna siihen puolikas hiiva. |
| Sekoita joukkoon puoli teelusikallista suolaa, ripaus sokeria ja kaksi desilitraa neljän viljan hiutaleita. |
| Sekoita taikinaan myös porkkanaraaste. |
| Lisää taikinaan viisi desilitraa vehnäjauhoja ja sekoita. |
| Kaada taikinan sekaan puoli desilitraa öljyä ja sekoita sekin hyvin. |
| Lisää jauhoja vähitellen vaivaamalla taikinaa käsin. |
| Kädet saattavat tulla taikinan teossa hieman möykkyisiksi. Jatka vaivaamista ja lisää jauhoja niin paljon... |
| ...että taikina on kimmoisaa, eikä enää tartu sormiin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota puolisen tuntia. |
| Muotoile sämpylöiksi, ripottele pinnalle siemeniä ja anna kohota sen aikaa, kun uuni lämpiää 225 asteeseen. Paista 10–12 minuuttia eli kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. |
| Halkaise valmiit sämpylät, voitele margariinilla, asettele päälle kurkku- ja tomaattisiivuja ja syö vaikkapa kauramaidon kera. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti