maanantai 29. lokakuuta 2012

Vegaaniviikon maanantai: Siivetön maistatus

Vegaaniviikko alkoi oikein oivallisesti Runsaudensarvessa pidetyssä Siivettömässä maistatuksessa. Tarjolla oli tulisia soijasiipiä sekä kardemumma-mokkapaloja.

Anette maistatusvuorossa!
Tampereella syödään suurin osa Suomen kanansiivistä, mikä on tietysti kanojen kannalta kovasti ikävä juttu. Onneksi on olemassa vaihtoehto, jota syömällä kanat saavat pitää siipensä! Saimme tänään tosi paljon kehuja soijasiivistä, ja useampi mainitsi niiden maistuvan hyvin paljon samanlaiselle kuin linnuista tehdyt versiot. Koska soijaleikkeet ovat oikein hyvin säilyvää kuivatavaraa, joka on kaiken lisäksi todella edullinen elintarvike, ovat nämä siivet oikein mainio vaihtoehto eläinperäisille siiville. Kokeile siis näitä, kun seuraavan kerran tekee mieli wingsejä.


Tuliset soijasiivet
  • soijaleikkeitä
  • vettä
  • kasvisliemijauhetta tai -kuutio
  • öljyä uppopaistamiseen tai paistamiseen
  • Texas Pete -kastiketta (tai muuta tulista kastiketta)
  • vegaanista margariinia (esim. sininen Keiju-margariini)
  1. Keitä soijaleikkeet pehmeiksi kasvisliemessä. Puristele ylimääräiset nesteet pois.
  2. Uppopaista soijaleikkeet rapeiksi. Jos et halua näin yltiöpäistä rasvaisuutta, voit myös paistaa leikkeleet paistinpannulla.
  3. Valmista Texas Pete -kastikkeesta ja sulatetusta margariinista soijasiiville kastike. Perussuhe kastikkeelle on 1:1, mutta voit vaihdella kastikkeen voimakkuutta mielesi mukaan.


Kardemumma-mokkapalat, pellillinen (Ohje: kamomillankonditoria.blogspot.fi)
  • 1 dl kahvia
  • 4 dl kauramaitoa
  • 1,5 dl rypsi- tai kookosöljyä
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kristallisuolaa (tai 0,5 tl perussuolaa)
  • 5 dl ruokosokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
  • 0,5 dl kahvia
  • hyppysellinen vaniljaa
  • hyppysellinen kardemummaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 5–6 dl tomusokeria
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.
  2. Sekoita kahvi, kauramaito, öljy, vanilja, kardemumma, suola ja sokeri.
  3. Mittaa ensin toiseen kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne hyvin. Kaada jauhoseos nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muutamat pienet paakut taikinassa eivät haittaa.
  4. Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle, paista esilämmitetyssä uunissa 35 minuuttia ja valmista sillä aikaa kuorrute.
  5. Mittaa kulhoon kahvi ja mausteet. Lisää tomusokeria desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen, kunnes kuorrute on melko jämäkkää, mutta vielä levittyvää.
  6. Levitä kuorrute kuuman pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Leikkaa paloihin vielä, kun kuorrute on hieman lämmintä, jotta kuorrute ei leikatessa murru ruman näköiseksi. Anna ruutujen jäähtyä ja syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti