Vegaaniviikon toisena päivänä eli tiistaina vuorossa oli tofukokkailu. Tofua kokkailtiin viiden hengen porukalla, joten kaikille oli mukavasti tekemistä. Valmistimme pääruoaksi tofupihvejä, tomaattikastiketta, quinoaa, inkivääri-auringonkukansiemeniä sekä tofusalaattia. Jälkkäriksi teimme minttusuklaamoussea. Ruoka oli todella maittavaa, joten näitä reseptejä kannattaa muidenkin testailla.
Tofupihvit, n. 10 kpl
(Ohje muokattu Chocohilin tofupyörykkäohjeesta)
- 1 pkt (270g) kylmäsavutofua
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl savupaprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 tl meiramia
- 2 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- (vettä )
- Paistamiseen öljyä
- Murenna tofu kulhoon, silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi.
- Yhdistä kaikki aineet joko sauvasekoittimella soseuttamalla tai käsin puristelemalla. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää siihen hieman vettä.
- Muotoile massasta pihvejä ja paista ne kuumassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Tomaattikastike
- öljyä
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 tuubi tomaattipyrettä
- (vettä)
- suolaa
- mustapippuria
- basilikaa
- 1 tl sokeria
- Pilko sipulit ja murskaa valkosipulit ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä.
- Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, (vesi) ja mausteet ja keitä matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Tofusalaatti
- 1 pkt maustettua tofua
- 1 rkl vegaanista pestoa
- 2 tl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 tomaattia
- puolikas kurkku
- kaksi suippopaprikaa
- 1 tammenlehväsalaatti
- pinnalle paahdettuja cashewpähkinöitä ja/tai inkivääri-auringonkukansiemeniä
- Pilko tofu kuutioiksi. Jos haluat, voit paistaa tofun rapeaksi.
- Sekoita öljy, pesto sekä murskattu valkosipulinkynsi ja yhdistä ne tofupaloihin.
- Pilko loput kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen.
Inkivääri-auringonkukansiemenet
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 tl tai maun mukaan inkiväärijauhetta
- 0,5 tl tai maun mukaan kristallisuolaa
- Paahda auringonkukansiemeniä pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne hieman poksuvat ja tuoksuvat paahtuneilta. Varo, etteivät ne pala!
- Mausta inkiväärillä ja suolalla.
Minttusuklaamousse
(Ohje muokattu Kamomillan konditorian suklaamousseohjeesta)
- 150 g maidotonta tummaa (minttu)suklaata
- 300 g pehmeää tofua eli silken tofua
- 1 dl kaura-, soija-, riisi- tai kookosmaitoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- hyppysellinen suolaa
- Pilko suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
- Valuta ylimääräiset nesteet pois pehmeästä tofusta. Soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
- Lisää kasvimaito, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä sulatettu suklaa ja sekoita.
- Jaa annoskulhoihin ja laita jääkaappiin kylmenemään vähintään kymmeneksi minuutiksi.
- Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kookoshiutaleiden tai tuoreiden marjojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti