tiistai 30. lokakuuta 2012

Vegaaniviikon tiistai: Tofukokkailu


Vegaaniviikon toisena päivänä eli tiistaina vuorossa oli tofukokkailu. Tofua kokkailtiin viiden hengen porukalla, joten kaikille oli mukavasti tekemistä. Valmistimme pääruoaksi tofupihvejä, tomaattikastiketta, quinoaa, inkivääri-auringonkukansiemeniä sekä tofusalaattia. Jälkkäriksi teimme minttusuklaamoussea. Ruoka oli todella maittavaa, joten näitä reseptejä kannattaa muidenkin testailla.


Tofupihvit, n. 10 kpl
(Ohje muokattu Chocohilin tofupyörykkäohjeesta)

  • 1 pkt (270g) kylmäsavutofua
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl meiramia
  • 2 tl basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • (vettä )
  • Paistamiseen öljyä

  1. Murenna tofu kulhoon, silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi.
  2. Yhdistä kaikki aineet joko sauvasekoittimella soseuttamalla tai käsin puristelemalla. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää siihen hieman vettä.
  3. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne kuumassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

 

Tomaattikastike
  • öljyä
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 tuubi tomaattipyrettä
  • (vettä)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • 1 tl sokeria

  1. Pilko sipulit ja murskaa valkosipulit ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä.
  2. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, (vesi) ja mausteet ja keitä matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia.


Tofusalaatti
  • 1 pkt maustettua tofua
  • 1 rkl vegaanista pestoa
  • 2 tl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 tomaattia
  • puolikas kurkku
  • kaksi suippopaprikaa
  • 1 tammenlehväsalaatti
  • pinnalle paahdettuja cashewpähkinöitä ja/tai inkivääri-auringonkukansiemeniä
  1. Pilko tofu kuutioiksi. Jos haluat, voit paistaa tofun rapeaksi.
  2. Sekoita öljy, pesto sekä murskattu valkosipulinkynsi ja yhdistä ne tofupaloihin.
  3. Pilko loput kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen.

Inkivääri-auringonkukansiemenet
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl tai maun mukaan inkiväärijauhetta
  • 0,5 tl tai maun mukaan kristallisuolaa
  1. Paahda auringonkukansiemeniä pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne hieman poksuvat ja tuoksuvat paahtuneilta. Varo, etteivät ne pala!
  2. Mausta inkiväärillä ja suolalla.

Minttusuklaamousse
(Ohje muokattu Kamomillan konditorian suklaamousseohjeesta)

  • 150 g maidotonta tummaa (minttu)suklaata
  • 300 g pehmeää tofua eli silken tofua
  • 1 dl kaura-, soija-, riisi- tai kookosmaitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa

  1. Pilko suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
  2. Valuta ylimääräiset nesteet pois pehmeästä tofusta. Soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
  3. Lisää kasvimaito, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä sulatettu suklaa ja sekoita.
  4. Jaa annoskulhoihin ja laita jääkaappiin kylmenemään vähintään kymmeneksi minuutiksi.
  5. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kookoshiutaleiden tai tuoreiden marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti